fbpx

“ZDRAVO” SONČENJE IN SKRB ZA KOŽO PO SONČENJU

“ZDRAVO” SONČENJE IN SKRB ZA KOŽO PO SONČENJU

Kreme za sončenje in kreme za telo, bi morali uporabljati vse leto, na to nas opozarjajo tudi dermatologi in zdravniki. Opozorila seveda niso neka novost, vseeno pa je prav, da se vsako leto znova opomnimo kako lahko ob neprimerni negi škodujemo svoji koži.

Nekaj pogostih zmotnih razmišljanj:

  • Sedenje v senci. Nevarni UVA žarki se odbijajo od zemlje, snega, vode, in ostalih virov, zato nas tudi v senci lahko opeče.
  • Krema, ki je vodoodporna nas ščiti v vodi in je po kopanju ni potrebno ponovno nanašati. Res je, da vodoodporni izdelki zagotavljajo tudi zaščito v vodi, vendar pa je potrebno kremo po plavanju znova nanesti.
  • Nikoli me ne opeče sonce, zato ne potrebujem nege ped in po sončenju. Izpostavljenost soncu, ne privede vedno do opeklin, vendar pa izpostavljenost nevarnim UVA žarkom poveča možnost za nastanek raka na koži.
  • Ko ne sije sonce, ne potrebujem zaščite. Četudi sonce ne sije, smo izpostavljeni UVA žarkom in naša koža potrebuje nego.
  • Zaščita med aktivnostmi na prostem in v vodi. Veliko opeklin nastane takrat, ko nismo direktno izpostavljeni sončnim žarkom.
  • Porjavela polt nas ščiti pred sončnimi žarki. Nanos samoporjavitvenih krem in obisk solarija ali postopno izpostavljanje soncu, ne zaščiti naše kože pred opeklinami. Še vedno je potrebno nanesti kremo z zaščitnim faktorjem.

Najpogostejše med poškodbami so še vedno opekline različnih stopenj, sledijo pa jim okvare oči, alergije, moteno delovanje imunskega sistema, postarana in zgubana koža.

Preživimo čas na soncu varno in zaščitimo svoje telo s kremami s visokim zaščitnim faktorjem, na glavi naj nas ščiti pokrivalo in za počivanje poiščimo senco. Po tem ko smo svoje telo izpostavljali zunanjim vplivom pa vsekakor uporabite kreme za po sončenju ali kreme za telo, ki bodo obnovile in ohladile vašo kožo. Preizkusite tudi našo NOELA BODY!! Varno uživajte v poletju.