fbpx

Posledice nošenja mask, kako lahko pomagamo svoji koži?

Posledice nošenja mask, kako lahko pomagamo svoji koži?

Vse več težav imamo s kožo okoli ust. Vsekakor moramo upoštevati priporočila, navodila, pravila stroke ampak ob vsem tem ne smemo pozabiti na lastno zdravje. Kadar nosimo zaščitno masko je le ta v tesnem stiku z našo kožo, kar pomeni da maska vpija vse kar naša koža izloča:

 • ZNOJ,
 • IZLOČKI IZ ŽLEZ LOJNIC,
 • LIČILA,
 • DROBCI UMAZANIJE,
 • IZDIHANA SAPA.

Največja težava izmed vseh teh je ravno izdihana sapa, saj povzroča vlažno in toplo okolje. Tako nastanejo idealni pogoji za razmnoževanje bakterij in posledično nastanek aken, mozoljev. Zato je za preprečitev izjemno pomembna PRAVILNA in DOSLEDNA nega.

 1. ČIŠČENJE KOŽE – Nujno je potrebno vsakodnevno čiščenje kože. Najbolje, da obraz enostavno operete z obilico vroče, tople vode ali če uporabljate čistilno sredstvo naj bo le to nežno, da dodatno ne izsuši in ne draži kože.
 2. DODAJTE KOŽI VLAGO – Uporabite kak tonik, ki deluje blago in antimikrobno. Za zmanjševanje aken je dobro če ima dodan tudi vitamin B3.
 3. ODSTRANITE ODMRLE CELICE – Priporočamo uporabo pilinga.
 4. GLOBINSKO ČIŠČENJE IN POMIRJANJE KOŽE – Vsaj 2x tedensko priporočamo uporabo maske za obraz. Ta naj bo lahka, najbolje iz zelene gline in aktivnega oglja.
 5. NANOS NOELA KREME – Noela deluje protivnetno in na nek način tudi antibakterijsko. Hitro se vpija in nahrani kožo. Kožo tudi pomirja. Primerna je za vsakodnevno uporabo, najbolje 2x na dan pri tovrstnih težavah.
 6. REDNO PRANJE IN LIKANJE PRALNIH MASK – Uniči bakterije. Maske naj bodo bombažne.

V trenutni situaciji se nošenju mask ne moremo izogniti, lahko pa pomagamo svoji koži, da ima zaradi posledic nošenja čim majn težav.