fbpx

KATERA HRANA DOBRO VPLIVA NA IZGLED KOŽE?

KATERA HRANA DOBRO VPLIVA NA IZGLED KOŽE?

Velikokrat mislimo, da kozmetična podjetja po vsem svetu ustvarjajo vrelce mladosti in izdelke, ki nas bodo povsem pomladili. To pa seveda ni povsem res. Kozmetična podjetja se trudimo ustvarjati izdelke, ki vam ob redni uporabi pomagajo nahraniti kožo s vsemi potrebnimi hranili, da upočasnimo staranje kože in ohranjamo zdrav videz. Veliko za svoj izgled pa lahko postorite sami. REDNO GIBANJE, KVALITETEN SPANEC in ZDRAVO PREHRANNJEVANJE.

Vrste hrane, ki dobro vplivajo na izgled kože so:

  • RIBE (gladka, sijoča koža)

Vsebujejo cink in omega-3 maščobne kisline, ki zmanjšujejo suhost in vnetja.

  • CITRUSI (gladka in napeta koža)

Vitamin C pomaga pri proizvodnji kolagena

  • RDEČA in ZELENA ZELENJAVA (sijoča, gladka koža)

Vitamin A in beta-karoten preprečujeta poškodbo celic in prezgodnje staranje. Vitamin A pa pomaga tudi v boju proti aknam.

  • OREŠČKI (mlada, mehka koža)

Vitamin E se bori proti staranju kože in jo ščiti pred soncem. Pripomore tudi k večji vlažnosti kože.

  • POLNOZRNATNI IZDELKI (čista, navlažena koža)

B-vitamin in Rutin pomagata pri poškodovani koži. Veste, ko imate tako suho kožo da postane prav luskasta?? Takrat imate v svojem telesu veliko premalo vitamina biotin, ki ga dobite s polnozrnatimi izdelki. Če ne marate ajde ali drugih žit preveč lahko te snovi najdete tudi v gobah in avokadu.

Torej če bi povzeli in izbrali nekaj sestavin, ki bi potencialno najbolj pomagale pri dobrem in zdravem izgledu vaše kože, bi vam svetovali, da si pripravite: AJDO, ŠPINAČO, OSTRIGE in MANDLJE.

Vir: Spletna stran ZDRAVO.SI