fbpx

Kako vplivajo vremenske razmere na vašo kožo?

Kako vplivajo vremenske razmere na vašo kožo?

Naša koža je vedno izpostavljena okolju in razmeram okrog nas. Vreme vpliva na izgled naše kože, zato pa moramo za njo pravilno poskrbeti.

  • Kadar je vreme vroče in vlažno, takrat se naša povrhnjica tanjša in povzroči zmanjšanje skladiščenja vode v njej. Na tak način se koža zaščiti pred UV žarki. Onemogoča pa se tudi izhlapevanje znoja, zato očistite svoj obraz vsaj 2x na dan in nanesite hidratantno kremo, predvsem pa popijte veliko tekočine.
  • Kadar je vreme vroče in suho, pa znoj in vlaga izhlapita, koža je bolj občutljiva in dovzetna za poškodbe. V takšnem v remenu se koža izsuši dvakrat hitreje kot sicer. Priporočen je maksimalen vnos tekočine v telo in vlaženje kože.
  • Kadar je vreme hladno in suho, se znajo na naši koži pogosto pojaviti lišaji, ekcemi ali pokanje kapilar. Izogibajte se dražečim sestavinam, nanašajte vlažilno kremo bogato z antioksidanti.
  • Pri hladnem in vlažnem vremenu, telo kri potisne bližje h vitalnim organom s tem pa seveda vstran od kože. Zato se koža rada izsuši. Priporoča se uporaba izdelkov, ki kožo vlažijo in hkrati mastijo. Izogibajte pa se umivanju s preveč vročo vodo.

Noela krema s polžjo slino je polna vitamina e in antioksidantov, ki poleg hialuronske kisline, kolagena,… Poskrbi za vašo kožo ob vsakem vremenu in je primerna za vse tipe kože, tudi za občutljivo kožo.